Kasno ljeto i rana jesen: savršeno vrijeme za upoznavanje istarskih vina

30.09.2019.

Pravo je vrijeme! U ovom dijelu godine dozrijeva slatko voće i pravi je trenutak za promatranje šarenih promjena u prirodi, aktivno provođenje vremena i odmor s jedinstvenim gurmanskim iskustvima uz odlična vina, a sve to istražujući ljepote istarske obale i unutrašnjosti. Donosimo vam samo neke od brojnih iskustava u kojima biste mogli uživati tijekom kasnog ljeta i rane jeseni:

Najživahniji dio godine u istarskim vinogradima

Užurbani i prepuni poput pčelinjih košnica: tako istarski vinogradi izgledaju tijekom rujna. Nakon godine dana teškog rada, za vinogradare je stigao trenutak da uberu njegove plodove. Iskusite taj trenutak, uzbuđenje i živahnu atmosferu u predivnom krajoliku. Ovo je također odlična prilika da saznate više o postupku proizvodnje vina od trenutka kada se grožđe ubere.

Izvrsni vinari u najpoznatijoj vinarskoj regiji

Zašto je Istra tako popularna vinarska regija? Osim stoljećima duge tradicije, na najvećem hrvatskom poluotoku nalazi se posebna vrsta bogate zemlje koja s blagom klimom i velikom količinom sunca čini savršenu kombinaciju za uzgoj grožđa. Istra se redovito nalazi na vrhu popisa vinarskih regija u Europi i šire te je dom autohtonih vina koja na predivan način odražavaju zemlju na kojoj se proizvode.

Posjet istarskim vinarijama ne nudi samo kušanje izvrsnog lokalnog vina, već i vrijedni uvid u proizvodnju te je takav posjet odličan primjer toplog istarskog gostoprimstva. Stoga nemojte propustiti priliku za kušanje najboljih istarskih vina: dobro zaokružena i osvježavajuća Malvazija, snažni i voćkasti Teran te zlaćani i bogati Muškat Momjanski. Zaputite se u vinariju Kozlović u Momjanu, vinariju Matošević u Krunčićima pokraj Limskog kanala, vinariju Degrassi Moreno u Bašaniji pokraj Savudrije, vinariju Coronica pokraj Umaga, vinariju Kabola u Momjanu ili neku drugu po vlastitom izboru i uživajte u čaši autohtonog vina proizvedenog uz stvarnu strast za vinom u vinogradarskom krajoliku koji će vam oduzeti dah.

Vinsko slavlje u pravom trenutku

Zbog ugodnog vremena i manjih vrućina, uvjeti su savršeni za aktivno provođenje vremena u Istri. Ako se odlučite za biciklističku avanturu na istarskim stazama, putem se zaustavite uz nekoliko vinograda i osjetite uzbuđenje berbe ili se zaustavite u vinarijama i isprobajte probrana lokalna vina te sa sobom ponesite autohtoni istarski suvenir.

Događanja u sjeverozapadnom predjelu poluotoka također su savršena pozivnica na sudjelovanje u istarskoj proizvodnji vina. U gradu Buje sezona berbe obilježava se Danima grožđa od 13. do 15. rujna, događanjem koje je savršena prilika za kušanje istarskih vina i hrane uz bogati zabavni program. Uz Wine & Walk by the sea 28. rujna također možete uživati u vinima na šetnji uz more u Novigradu, što je odličan izbor za sve obožavatelje vina, ukusne hrane i prirode. Cijela ruta dugačka je 10 km, a putem se kušaju najbolja lokalna vina i gurmanska hrana.

Nazdravite savršenom odabiru vremena

Podignite čašu izvrsnog istarskog vina – Malvazije, Terana ili Muškata – i nazdravite prekrasnoj Istri u kasno ljeto i ranu jesen, iskrenom gostoprimstvu, predivnoj prirodi i njezinim plodovima. Živjeli!


ŽELITE BITI TAKOJ OBVEŠČENI

o novostih in ekskluzivnih ponudbah?

Prijavite se na naše e-novice
 

Garancija najniže online cene

Samo pri Aminess lahko rezervirate vse vrste sob!

banner1 banner2