Obilazak vinarija na poluotoku Pelješcu

19.08.2019.

Upoznajte carstvo odličnog vina – poluotok Pelješac! Zahvaljujući autentičnim sortama grožđa i pogodnim uvjetima za vinogradarstvo, ovo je jedna od najslavnijih i nadaleko poznatih vinskih regija u Hrvatskoj koja broji više od 250 registriranih proizvođača vina. Stoga putujte poluotokom u potrazi za odličnim vinima i iskusite jedinstven doživljaj odmora.

Vinarska tradicija na Pelješcu

Potrebna je prava lokacija, prava zemlja i prava količina sunca. Stoga je na Pelješcu plavac mali, lokalna sorta grožđa, pronašao svoj dom. Stoljećima staru vinogradarsku tradiciju najbolje predstavljaju dva slavna crna vina – harmonični dingač punog okusa i suptilni postup ugodne arome. Oba se ova vina prave od plavca maloga i zakonom su zaštićena već više od 50 godina.

Pogostite se božanstvenim okusima Pelješca

Ako ste ljubitelj vina i gurman ili jednostavno osoba koja voli počastiti svoje nepce odličnim gastronomskim doživljajima, nemojte propustiti priliku upotpuniti božanstvene dalmatinske delicije izvanrednim crnim vinima! Plavac mali divno paše uz jela s lignjama i hobotnicom pod pekom, dok se dingač odlično slaže sa škampima ili jastogom na buzaru. Postup pak izvrsno upotpunjuje jela s bijelom ribom ili riblji brodet. Međutim, sva tri vina savršeno pašu uz slavne stonske kamenice, kao i uz mesna jela, a naročito divljač.

Duž vinskih cesta Pelješca

Pogledajte kartu vinskih cesta na Pelješcu i označite one koje su vam omiljene! Bilo da putujete biciklom sami ili uz pratnju, obiđite čitav poluotok ili krenite u vođeni obilazak – razmislite o mogućnostima i odaberite ono što vam najbolje odgovara ili što vam se čini najprivlačnijim.

Tijekom boravka u Orebiću nekoliko vam je mogućnosti nadohvat ruke. Idite na degustaciju vina u Korta Katarina, jednu od najljupkijih vinarija na poluotoku, da biste uživali u plavcu malome i drugim vinima u njihovoj ponudi. U selu Mokalo, odmah izvan Orebića, isto tako možete probati odličan postup u Boutique vinariji Mikulić ili možete nastaviti prema unutrašnjosti da biste došli do jedne od najboljih vinarija na poluotoku – vinarije Saints Hills.

Da biste još bolje istražili bogatstva ove vinske regije, zaputite se južno prema Potomju. Posjetite vinariju Skaramuča da biste vidjeli jedan od najvećih vinograda, uživali u prizorima koji oduzimaju dah i kušali njihov nevjerojatan dingač vrhunske kvalitete. Na ovom području također možete posjetiti vinariju Bura-Mrgudić kako biste kušali nagrađivana vina dingač i postup te vinariju Matuško, popularno mjesto za obilaske zahvaljujući odličnom vinskom podrumu. Zatim prođite kroz tunel Dingač nakon uživanja u nevjerojatnim prizorima da biste izašli na drugom kraju brda te možda i posjetili još koju vinariju, kao što je Madirazza.

Prilikom puta prema jugu posjetite Grgić Vina u Trsteniku da biste kušali njihov plavac mali i divili se njihovoj odličnoj atmosferi i pogledu. Zatim nastavite u smjeru Stona na nekoliko kapi Stagnuma (plavac mali) u obiteljskoj vinariji Miloš u Ponikvama, koja je poznata po svojem ekološkom pristupu proizvodnji vina.

Zaljubite se u Pelješac i njegova neodoljiva vina

Što predstavlja crvena boja? Ona simbolizira strast, energiju i radost te je to boja slavnog pelješkog vina, jednog od najboljih u Hrvatskoj. Stoga podignite čaše i nazdravite autohtonom, lokalno proizvedenom vinu i jedinstvenim doživljajima živopisnog poluotoka Pelješca!


ŽELITE BITI TAKOJ OBVEŠČENI

o novostih in ekskluzivnih ponudbah?

Prijavite se na naše e-novice
 

Garancija najniže online cene

Samo pri Aminess lahko rezervirate vse vrste sob!

banner1 banner2