Isplanirajte planinarsku avanturu na poluotoku Pelješcu

13.03.2020.

Možda zbog očaravajućih pogleda s vrha, možda zbog izazova ili osjećaja potpunog mira i tišine koji se javlja svakim korakom... Planinarenje može biti izrazito korisna i vrijedna aktivnost tijekom odmora, a poluotok Pelješac uzbudljivo je odredište za istraživanje. Stoga obucite planinarske cipele i pripremite se za nevjerojatan doživljaj:

Jedinstven doživljaj odmora

Od plaže do planinskog vrha u tren oka! Osim prekrasnim i kristalno čistim morem te plažama okruženima mirisnim mediteranskim biljem, poluotok Pelješac ljubitelje boravka na otvorenom privlači i brdima prepunima maslinika i vinograda te zavojitim stazama koje vode do vrha. Dolazak na vrh ne pruža vam samo osjećaj postignuća, već i najspektakularniji pogled koji možete zamisliti.

Popnite se na vrh Pelješca – vrh Sveti Ilija

Penjite se sve više i više do najvišeg vrha! Visinom od 961 m, vrh Sv. Ilija na Pelješcu ističe se kao jedan od najzanimljivijih vidikovaca u Dalmaciji – vidljivost tijekom vedrih dana seže do planine Biokovo i ušća rijeke Neretve, dubrovačke rivijere te otoka Korčule, Brača, Hvara, Visa i Mljeta, pa čak i talijanske obale. Uspon koji traje nekoliko sati vrijedan je osjećaja nadahnuća i uzbuđenja koje ćete iskusiti kada stignete na vrh.

Do vrha Sveti Ilija vode 3 označene staze – najstrmija vodi od Urkunića blizu sela Rusković, druga počinje u Gornjoj Nakovanoj 6 km sjeverozapadno od Viganja, a najpopularnija staza vodi od Bilopolja te počinje u blizini samostana i crkve Gospe od Anđela sjeverozapadno od Orebića. Bez obzira na to koju stazu odaberete, svakako krenite rano i držite se označene staze.

Blaži usponi na poluotoku

Planinarite, istražite prirodu i obiđite znamenitosti! Prošetajte drevnim zidinama u Stonu i pomnije istražite područje prateći Napoleonski put kroz vinograde s prekrasnim pogledima. Također se možete zaustaviti u Žuljani da biste se popeli na brdo Sv. Ivan i usput istražili autentično mediteransko raslinje.

U blizini Trpnja, sela na drugoj strani Orebića, također se nudi nekoliko uzbudljivih staza. Možete pratiti put maslinovog ulja koji vodi pokraj stoljećima starih maslinika i suhozidova, planinariti stazom Paškal pokraj arheološkog nalazišta sve do crkve sv. Paškala, uživati u krajoliku na živopisnoj stazi Lozica ili istražiti lokalno bilje na 2,5 km dugačkoj stazi od Donje Vrućice.

Korisni savjeti za planinarsku avanturu

Bolje spriječiti nego liječiti! Kako bi se izbjegli mogući problemi, uvijek je mudro provjeriti neke osnovne stvari prije odlaska na planinarenje. Pogledajte vremensku prognozu tako da se znate dobro pripremiti. Pobrinite se da sa sobom imate prikladnu obuću, mnogo vode, zaštitu od sunca i mobitel s punom baterijom. Proučite stazu kojom želite planinariti i izvijestite nekoga o svojim planovima. Naposljetku, spremate se za veličanstvenu avanturu, stoga nemojte dozvoliti da vam je nešto pokvari.

Planinarenje radi izazova i nadahnuća

Prekrasna priroda posvuda! Poluotok Pelješac obiluje krajolicima koji oduzimaju dah, kako uz obalu, tako i na vrhovima planina i brežuljaka. Stoga je planinarenje jedan od najuzbudljivijih načina za doživljavanje ljepote poluotoka u cijelosti. Obucite planinarske cipele, odvažite se na izazov i pronađite nadahnuće tijekom odmora na Pelješcu!


ŽELITE BITI TAKOJ OBVEŠČENI

o novostih in ekskluzivnih ponudbah?

Prijavite se na naše e-novice
 

Garancija najniže online cene

Samo pri Aminess lahko rezervirate vse vrste sob!

banner1 banner2