Istra – jednako lijepa u svako godišnje doba

06.11.2019.

Divna u proljeće. Uzbudljiva u ljeto. Šarena u jesen. Prekrasno mirna u zimu. Ne postoji krivo vrijeme za posjet Istri jer ona vas uvijek čeka, spremna pružiti vam trenutke sreće i čistog užitka. Ovdje možete pročitati što očekivati od Istre ovisno o dobu godine te kako iskoristiti sve mogućnosti boravka:

Ugodna istarska klima

Blaga i mediteranska – savršen spoj za vaš boravak! Ljeta u Istri uglavnom su topla i sunčana (s prosjekom od 2400 sunčanih sati godišnje), dok su zime blage i ugodne. Ove vrijednosti, naravno, variraju ovisno o regiji, a mogu se razlikovati i od prosjeka, osobito u povišenim područjima. Neovisno o tome, upravo je prekrasno vrijeme jedan od razloga zašto u Istru turisti dolaze tijekom cijele godine, iako se većina ipak odlučuje za razdoblje od travnja do listopada.

Aktivni ljetni mjeseci

Pravo je vrijeme za zabavu u vodi! Temperature su najviše tijekom lipnja, srpnja i kolovoza, a mogu biti više i od 25 stupnjeva. I more je tada najtoplije, stoga su upravo ti mjeseci omiljeni ljubiteljima plaže, bazena i sunca.

Vrijeme ne može biti bolje za istraživanje obale brodom, kajakom, jet skijem ili na dasci, ali i za ronjenje i uživanje u vodenim sportovima. Ljeto je prepuno raznih događanja, uključujući sportska natjecanja, koncerte i nastupe te filmske i gastronomske festivale. Aktivnostima nikad kraja, stoga ne čudi da ulice i šetnice u to doba vrve posjetiteljima.

Uživanje u istinskim bojama jeseni

Nema stajanja! S dolaskom rujna i listopada vrućine pomalo nestaju i temperature padaju, ali more je i dalje dovoljno toplo za kupanje, iako sad već na plažama ima nešto manje ljudi. Vjerojatnost povremene kiše također je veća kasnije u jesen.

Jesen u Istri ima jedinstvenu draž, a nudi vam čak nekoliko opcija da se u nju i sami uvjerite. Iskoristite ovo ugodno vrijeme za biciklizam ili planinarenje i svjedočite promjeni krajolika, posjetite maslinike, vinograde i vinarije u vrijeme berbe, a ne zaboravite probati i istarske specijalitete, počevši s tartufima, gljivama i listom.

Zimska idila

Nema boljeg mjesta od Istre za ispraćaj stare i doček nove godine! Prosinac, siječanj i veljača najhladniji su mjeseci, iako temperatura rijetko kada dosegne 0 stupnjeva. No to su ujedno i mjeseci kada osjetimo onu posebnu toplinu u srcima, osobito u blagdansko vrijeme.

Osim proslave Nove godine u mjestima poput Novigrada, ovo je doba godine idealno za uživanje u šetnjama uz obalu, wellnessu i izvrsnim istarskim delicijama kao što su Jakobove kapice, jadranska lignja, školjke i kamenice.

Pupoljasti proljetni užitak

I neka bude sunce... u Istri! Kako se promjenjivo vrijeme polako počinje stabilizirati s postupnim povišenjem temperature, tako i prve zrake sunca počinju mamiti posjetitelje da svjedoče buđenju prirode.

Ožujak, travanj i svibanj mjeseci su kada se priroda pobrine da imate sve preduvjete za aktivnosti na otvorenom. Idite u vožnju biciklom, planinarite ili trčite uz obalu ili u unutrašnjosti ili se pak odvažite na vožnju kajakom niz rijeku Mirnu. Uz to, ovo je i godišnje doba kada se pripremaju jedinstveni istarski specijaliteti poput divljih šparoga. Svibanj označava i početak sezone kupanja jer more iz dana u dana postaje sve toplije.

365 dana Istre

Prekrasna, uzbudljiva, mirna, čarobno raznolika i, jednostavno, za prste polizati! To je Istra tijekom cijele godine. Stoga izaberite pravo vrijeme za posjet Istri i uživajte u svim njegovim čarima!


ŽELITE BITI TAKOJ OBVEŠČENI

o novostih in ekskluzivnih ponudbah?

Prijavite se na naše e-novice
 

Garancija najniže online cene

Samo pri Aminess lahko rezervirate vse vrste sob!

banner1 banner2