Istra kao vrhunsko odredište u 2020. godini

12.02.2020.

Područje je to s prekrasnom obalom i dražesnim povijesnim obalnim gradovima. Područje divnog seoskog krajolika s čarobnim gradićima na brežuljcima. Područje ugodne klime u svako doba godine, izvrsno mjesto za pustolovine, sportske aktivnosti i gastronomske užitke. To je Istra – vaše odredište broj jedan za odličan obiteljski ili romantični odmor te savršeno mjesto za opuštanje! Najveći hrvatski poluotok i dalje drži status najposjećenijeg odredišta u državi te svake godine prima priznanja međunarodnih medija.

Vrhunsko odredište... Iz godine u godinu

Ponovno najatraktivnije odredište u 2020.! Istra je dospjela na popis preporuka za putovanja tvrtke Yahoo za 2020. godinu uz još nekoliko europskih i međunarodnih odredišta. Baš poput drugih medija koji tijekom posljednjih nekoliko godina ističu Istru kao jedno od najboljih odredišta za putovanje, Yahoo naglašava ljepotu istarske obale.

Primjerice, Lonely Planet, jedan od vodećih časopisa turističkog sektora s nebrojenim vodičima i jedno od najpopularnijih web-mjesta za putovanja, smjestio je Istru na svoj popis 10 najboljih europskih odredišta u 2019. godini, hvaleći cjelokupan dojam njezine obale i kopna. Autentičnu draž Istre također je kao jedno od vrhunskih odredišta svijeta godinu prije toga prepoznao utjecajni časopis Forbes, a New York Times objavio je popis 52 odredišta za putovanja koja se ne smiju propustiti u 2017. godini, na kojem se također našla Istra.

Isticanje istarskih posebnosti

Tartufi, boškarin, savudrijska riba švoj, novigradske kapešante, autentično vino i maslinovo ulje te još mnogo toga... Istarska kuhinja nadaleko je poznata kao jedan od istarskih aduta zbog svoje raznolikosti i usmjerenosti na lokalnu i sezonsku hranu. Festivali hrane održavaju se tijekom cijele godine i njima se slavi ono najbolje od istarske gastronomije. Stoga ne čudi činjenica da ovaj poluotok kao vrhunsko gurmansko odredište hvale časopisi i vodiči kao što su Fodor‘s Travel, CNN i Reader‘s Digest te je nedavno istaknut i kao regija izvrsnog vina, a posebice kao regija odličnog maslinovog ulja.

For example, Lonely Planet, one of the leading authorities in the travel industry with an infinite number of travel guides and one of the most popular travel websites, included Istria on their list of top 10 European destinations in 2019 praising its appeal in entirety, both the coast and inland. Similarly, the authentic charm of Istria was recognized as one of the Next Great Destinations in the world by the influential Forbes  just a year before that, while the New York Times made a list of 52 travel destinations not to be missed in 2017 and Istria was among them. 

Highlighting specific elements of Istria

Truffles, boškarin beef, Savudrija sole fish, pilgrim scallop of Novigrad, authentic wine and olive oil, and the list goes on… Istrian cuisine is widely recognized as one of Istrian strengths due to its diversity and focus on local and seasonal food. After all, food festivals are held practically all year round celebrating the very best of Istrian gastronomy. It is no wonder then that the peninsula was praised as a top gourmet destination by the likes of Fodor’s Travel, CNN and Reader’s Digest, while more recently it has been celebrated as an excellent wine and even more so olive oil region. 

Što možete očekivati u Istri u 2020.?

Savršeno mjesto za druženje s vašim najmilijima. Potpuno opuštanje i ponovno povezivanje s prirodom. Bavljenje aktivnostima i održavanje forme. Uživanje u slasnim delicijama. Opuštanje uz wellness. Razgledavanje znamenitosti i otkrivanje zadivljujućih priča istarskih gradića i sela. Promatranje i sudjelovanje u brojnim uzbudljivim događanjima tijekom cijele godine. Sve vam je to na raspolaganju u očaravajućem okruženju na obali i u unutrašnjosti. Uostalom, kada vas Istra začara svojom jedinstvenošću, poželjet ćete se vratiti, svaki put iznova.

Za jedinstven doživljaj odmora odaberite pravi smještaj u gradu poput Novigrada, koji se nalazi na idealnoj lokaciji nedaleko brojnih zanimljivih mjesta, a osim toga je i divan obalni grad. Bilo da ste ljubitelj kampiranja ili više volite smještaj u hotelu, Aminess je vaš vjerni partner te, osim što nudi odlične opcije smještaja u hotelima Aminess Maestral**** i Aminess Laguna*** te kampovima Aminess Sirena**** i Aminess Maravea Camping Resort****, također je vaš stručni vodič na putu otkrivanja Istre.


ŽELITE BITI TAKOJ OBVEŠČENI

o novostih in ekskluzivnih ponudbah?

Prijavite se na naše e-novice
 

Garancija najniže online cene

Samo pri Aminess lahko rezervirate vse vrste sob!

banner1 banner2