×
  Top 7 Must-Try Dalmatian Specialties
  Pretraži smještaj

  Pretraži smještaj

  Samo vam Aminess pruža mogućnost rezervacije svih vrsta soba!

  Rezerviraj Promo code
  REZERVACIJE: +385 52 858 600
  Izbornik

  Ponuda najukusnijih dalmatinskih jela

  Galerija fotografija

  06.12.2018.

  Odaberite zdravu hranu, odaberite ukusnu hranu, odaberite dalmatinski specijalitet. Pronađite svoje savršeno jelo od ribe, morskih plodova ili mesa u regiji u kojoj se još uvijek njeguje jednostavnost i ljepota priobalnog života, gdje si ljudi ostavljaju dovoljno vremena da doista uživaju u odličnoj hrani. Iskoristite dan uz omiljena jela u ponudi:

  1.  Kamenice

  Okusite ljubav uz kamenice iz Stona na Pelješcu! Poznate kao jedne od najboljih na svijetu, kamenice su savršen uvod u okuse Jadranskog mora! Probajte ih svježe uz nekoliko kapi limunovog soka, na buzaru ili pržene u maslinovom ulju.

  2. Brudet

  Jednostavan, no ipak pun okusa, brudet je jelo koje nikada nećete zaboraviti! Brudet je tradicionalno varivo koje se sastoji od različitih vrsta ribe kao što su ugor, grdobina i škarpina, uz osnovne dodatke kao što su peršin, maslinovo ulje i umak od rajčice. Za jedinstvenu verziju pođite u neretvansku regiju i uživajte u brudetu od žabljeg mesa i jegulja.

  3. Tuna

  Bez obzira na to radi li se o odresku, tartaru ili mariniranoj tuni, uronite u odličan okus jadranske tune, jedne od najboljih tuna na svijetu! Restorani kao što je Tuna Bar na Pelješcu, koji imaju dopuštenje za ulov vlastite tune, savršeno su mjesto za isprobavanje ovog božanstvenog jela od ribe najbolje kvalitete.

  4. Riba na gradele

  Isprobajte ribu s roštilja! Bez obzira na to radi li se o oradi, srdeli ili brancinu, roštiljanje je odličan način za održavanje sočnosti ribe jer je riba cijelo vrijeme pokrivena grančicama ružmarina umočenima u maslinovo ulje. Uz kuhani krumpir i blitvu te čašu vina, jedno od najpopularnijih dalmatinskih jela savršeno paše uz izreku o tome da riba pliva tri puta: u moru, maslinovom ulju i vinu.

  5. Pašticada

  Vrijeme je za meso! Postoje različiti načini za pripremu pašticade, tradicionalnog dalmatinskog jela, ali svi se slažu da je potrebno nekoliko sati za mariniranje mekane govedine, a zatim još nekoliko da bi se skuhala uz sušene smokve i šljive, začine i vino. Krajnji je rezultat savršena kombinacija slatkog, kiselog i gorkog okusa te je pašticada jedno od najpoznatijih jela dalmatinske kuhinje.

  6. Peka

  Sporo, ali sočno! Peka se odnosi na poseban način kuhanja u željeznom loncu koji ima poklopac u obliku zvona i koji se postavlja iznad žara u ognjištu. Bez obzira na to hoćete li isprobati hobotnicu, janjetinu ili teletinu uz krumpir i povrće pripremljeno pod pekom, možete se radovati jelu koje je definitivno vrijedno čekanja.

  7. Gregada

  Sve u jednom! Gregada je primjer tradicionalnog ribarskog jela koje sadrži različite trenutačno dostupne vrste ribe uz krumpir, kozice, lignje i dagnje te je začinjeno tipičnim dalmatinskim začinima. Recepti se mogu razlikovati, kao i izbor ribe, no gregada je uvijek sjajan odabir dalmatinskog jela.

  Najukusnija dalmatinska jela

  Kada ste u Dalmaciji, ponašajte se kao Dalmatinci! Odaberite svoje omiljeno jelo od ribe ili morskih plodova ili se pak počastite bogatim specijalitetom od mesa uz čašu dalmatinskog vina i uživajte u obroku!

  Prijava na newsletter

  Prijavite se na naš newsletter i primite pravovremene informacije o našoj ponudi i akcijama​.

  Prijava na newsletter za grupe

  Prijavite se na naš newsletter za grupe i primite pravovremene informacije o našoj grupnoj ponudi i akcijama​.

    Infosit