Najbolja mjesta za istraživanje na otoku Korčuli

31.07.2019.

To je otok zadivljujućeg krajolika, vinograda, maslinika i gustih, zelenih šuma. To je otok gdje se povijest i tradicija poštuju i prenose s generacije na generaciju, na zadovoljstvo svih koji ga posjećuju. To je šesti najveći otok u Hrvatskoj, veličanstvena Korčula. Najčešće se opisuje najpoznatijim predstavnikom, impresivnim istoimenim gradom, ali na otoku postoji još stvari za otkrivanje.

Veličanstveni grad Korčula

Oduzima dah na prvi pogled! Kada se trajektom približavate gradu Korčuli s jasnim pogledom na njegove fascinantne drevne zidine, osjećate se kao da ulazite u povijesno razdoblje koje je odavno prošlo.

Osim zidina i tornjeva, grad je najpoznatiji kao rodni grad poznatog istraživača Marca Pola (stoga muzej!), kao i po mreži ulica nalik na riblju kost koje štite od vjetra i pružaju sjenu. Posjetite biskupiju i katedralu svetog Marka te otkrijte primjerke arhitektonskog klesarstva koji datiraju do nekoliko stoljeća u prošlost. Ako se nađete u gradu tijekom tradicionalnih slavlja, nemojte propustiti jedinstveni mačevalački ples moreška. 

Umjetnički grad Vela Luka

Daje savršenu sliku jadranske ljepote! Smješten na suprotnoj strani otoka u zaštićenom zaljevu s brojnim prekrasnim uvalama i otočićima kao što je atraktivni Ošjak, Vela Luka rodni je grad mnogih renomiranih hrvatskih umjetnika. Kao takva se i slavi i cijeni u brojnim umjetničkim djelima, od tradicionalnih klapskih pjesama i popularnih hrvatskih pjevača do visoke umjetnosti.

Grad je poznat po umjetničkoj kolekciji izloženoj u Kulturnom centru, koji nije daleko od crkve svetog Josipa, kao i po arheološkom nalazištu Vela Spila. S dokazima ljudske prisutnosti koji datiraju 20 000 godina u prošlost, Vela Spila jedno je od najvažnijih europskih prethistorijskih nalazišta.

Rasplesani grad Blato

Prepustite se ritmu blata! Kao jedno od najstarijih naselja, grad je renomiran zbog očuvanja tradicije mačevalačkog plesa vitezova kumpanjije. Dok šećete magičnom ulicom lipa, dolazite do mjesta gdje se prije nekoliko stoljeća sastajalo korčulansko plemstvo pored župne crkve. Također pogledajte renesansni dvorac Arneri i posjetite etno-kuću Barilo kako biste se još bolje upoznali s tradicionalnim načinom života.

Zdravica za Smokvicu i Brnu

Podignite čašu lokalnog vina pošipa i nazdravite prekrasnom krajoliku i tradiciji vinarstva! Potražite konstrukcije rađene suhogradnjom, takozvane „torete” i „meje”, u vinogradima oko Smokvice koji su svjedoci dugogodišnje proizvodnje vina u tom području. Smokvica je blisko povezana s obližnjim selom Brna na obali. To je mjesto gdje je prozirno plavo more u savršenom kontrastu s obližnjim gustim zelenim šumama, prava oaza mira i tišine.

Sunčana Lumbarda

Pođite na plažu za čisti užitak u Lumbardi! Najbolje poznat po svojim pješčanim plažama, grad je već u antičko doba prepoznat kao idilično mjesto za odmor, čemu svjedoči kameni spomenik Psefizma star nekoliko tisućljeća. Osim što ima prekrasan pejzaž, Lumbarda vas također poziva na čašu lokalnog desertnog vina grka.

Šira slika otoka Korčule

Otkrijte nasljeđe i dojmljive priče o najboljim mjestima na otoku i naučite više o tradiciji i načinu života na ovom čarobnom jadranskom otoku.


Želite li među prvima dobiti

Novosti & Ekskluzivne ponude?

Pretplatite se na naš newsletter
 

Garancija najbolje cijene

Samo vam Aminess pruža mogućnost rezervacije svih vrsta soba!

banner1 banner2