×
  Vergal Olive Oil Novigrad Istria
  Pretraži smještaj

  Pretraži smještaj

  Samo vam Aminess pruža mogućnost rezervacije svih vrsta soba!

  Rezerviraj Promo code
  REZERVACIJE: +385 52 858 600

  Tajna odličnih okusa: maslinovo ulje Vergal iz vlastite proizvodnje Aminessa

  Inspiracija u lokalnom izvoru zdravlja i užitka

  Aminess je pokrenuo proizvodnju vlastitog ekstra djevičanskog maslinovog ulja Vergal oslanjajući se na tisućljetnu tradiciju maslinarstva u Istri.

  Jeste li znali?

  Ime Vergal dolazi od naziva za stari izvor - potok za koji Novigrađani dobro znaju da se nekoć ulijevao u ovdašnju marinu i opskrbljivao pitkom vodom generacije lokalnih stanovnika.

  O njoj svjedoči i fascinantan podatak da su nedaleko od Novigrada, blizu mjesta Tar i Červar, pronađene amfore koje su nekoć služile za čuvanje i prijevoz maslinova ulja iz predrimskog razdoblja. Danas ulje više ne čuvamo u amforama, već u tamnim bocama koje ga štite od svjetlosti, a naći ćete ih u našim suvenirnicama.

  Ondje možete kušati sve varijante Vergala i kupiti ga za sebe ili neku dragu osobu.

  Vergal: čarobni začin svih naših jela

  Naši chefovi koriste maslinovo ulje Vergal u svakodnevnoj pripremi jela za vas, a možete ga kušati i tijekom promocijskih dana kada vam u svim objektima prezentiramo sorte od kojih ga proizvodimo: frantoio, leccino, pendolino i istarska bjelica. Pronađite Vergal u našim restoranima i kušajte ga kao začin u salatama i drugim jelima. Ili slijedite lokalni običaj i nakapajte par kapi ulja na kruh uživajući u savršenom spoju okusa. Jednostavne stvari su često i najfinije, zar ne?   

  Nagrade za ekstra djevičansko ulje Vergal:

  The New York International Olive Oil Competition (NYIOOC)

  The New York International Olive Oil Competition (NYIOOC) – jedno od najcjenjenijih svjetskih natjecanja u ocjenjivanju kvalitete maslinovih ulja

  Travanj 2018. – GOLD AWARD – Vergal Frantoio proglašen je jednim od najboljih svjetskih ulja za 2018. godinu i osvojio je zlatnu medalju u kategoriji monokultivarnih ulja blage voćnosti.

  Travanj 2017. – BEST in CLASS – Vergal Frantoio osvojio je prestižnu nagradu Best in Class u kategoriji monokultivarnih ulja blage voćnosti od 12 kategorija za sjevernu hemisferu.

  L'Agence pour la Valorisation des Produits Agricoles (AVPA), Pariz

  L'Agence pour la Valorisation des Produits Agricoles (AVPA), Pariz – Neprofitna organizacija koja okuplja proizvođače iz cijelog svijeta

  Travanj 2018. – Zlatna gurmanska medalja za Vergal Frantoio u sklopu Međunarodnog natjecanja svjetskih jestivih ulja.

  Flos Olei vodič

  Vergal je uvršten u specijalizirani vodič Flos Olei koji donosi pregled najboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja. 2018., 2017., 2013. – 2015.   

  Vinistra

  Međunarodna izložba vina i opreme za vinogradarstvo i vinarstvo. Osim vina, na Vinistri se ocjenjuju maslinova ulja i rakije, što je Aminessu odnosno maslinovom ulju Vergal proteklih godina donijelo značajne titule:

  2018 – dvije zlatne medalje
  2017 – dvije srebrne medalje
  2013 – dvije srebrne i jedna brončana medalja

  Prijava na newsletter

  Prijavite se na naš newsletter i primite pravovremene informacije o našoj ponudi i akcijama​.

  Prijava na newsletter za grupe

  Prijavite se na naš newsletter za grupe i primite pravovremene informacije o našoj grupnoj ponudi i akcijama​.

    Infosit