×
  Vino, gurmanski užici i more
  Pretraži smještaj

  Pretraži smještaj

  Samo vam Aminess pruža mogućnost rezervacije svih vrsta soba!

  Rezerviraj Promo code
  REZERVACIJE: +385 52 858 600
  Izbornik

  Vino, gurmanski užici i more – malo rujanskog hedonizma u hotelu Aminess Novigrad

  19.9.2017.

  Nakon vrhunca sezone, stiglo je rujansko opuštanje. Temperature su pale, a nakon završetka još jedne rekordne sezone, više je slobodnog vremena za sve. Sada je lokalno stanovništvo posvećeno svojim poljima koja su sastavni dio života u Istri.

  Na prijelazu iz ljeta u jesen mnogi Istrani preusmjeravaju se s turizma, prvo na vinograde, a onda i maslinike. Istra je blagoslovljena obiljem dobrih vina i maslinovih ulja od kojih su mnoga dostupna u restoranima Aminess, uključujući i naše nagrađivano maslinovo ulje Vergal.

  Ovo čarobno doba godine idealno je vrijeme za posjet Novigradu i uživanje u mirisu svježe ubranog grožđa. Pruža vam se odlična prilika da vidite mještane u njihovom svakodnevnom okruženju. A ako pritom želite i pomoći u berbi, bit će vam izuzetno zahvalni!

  Mi u Aminessu znamo da su doživljaji ključni sastojak vrhunskog odmora. Surađujemo s lokalnim dobavljačima gdje god je to moguće, a odnos s lokalnom zajednicom od iznimne nam je važnosti. Stoga je vrijeme berbe grožđa idealna prilika za otkrivanje čari Istre.

  Pridružite nam se 23. rujna na jedinstvenom putovanju na kojem ćemo otkriti ljepotu i gurmanske užitke prvog dana jeseni. Dobro došli na naš prvi izlet „Wine and Walk by the Sea” – vino i šetnju uz more. Uživajte u najboljem što Istra nudi – prirodi, moru, ljepoti krajolika te neizostavnoj izvrsnoj hrani, maslinovom ulju i vinu ovog kraja.

  Klasične vinske ture obično uključuju vožnju od vinograda do vinograda. No kad se nalazite u takvom raju kakav je Novigrad, nije potrebno žuriti. Odvojite vremena za sebe i doživite svu ljepotu prirode uživajući u pješačenju između degustacija.

  „Istria Wine and Walk” povest će vas na laganu 10-kilometarsku šetnju kroz obalne vinograde i maslinike novigradskog kraja, jesensku panoramu sjeverozapadne Istre sa sedam pomno odabranih degustacijskih točaka. Lokalni vinari i ugostitelji bit će vam na raspolaganju na svakoj lokaciji kako bi vam pružili toplu istarsku dobrodošlicu i pravi degustacijski doživljaj.

  Niste raspoloženi za šetnju, ali ne želite propustiti gurmanske užitke? Imamo rješenje! Večer prije, 22. rujna, u restoranu Oliveto poznati lokalni chef David Skoko priredit će gurmansku večeru – istinsko jesensko slavlje, u najnovijem izdanju njegovih Aminess Wine and Gourmet Nights. Skokine jedinstvene kreacije u pet sljedova sljubljene s vrhunskim vinima Agrolaguna doživljaj su kakav ne smijete propustiti.

  Istinski gurmani zasigurno će poželjeti posjetiti oba događaja. Pridružite nam se na Aminess Wine and Gourmet vikendu, uživajte u čuvenom Aminess gostoprimstvu i krenite na nezaboravno gurmansko putovanje Istrom. Za više informacija kliknite ovdje.

  Prijava na newsletter

  Prijavite se na naš newsletter i primite pravovremene informacije o našoj ponudi i akcijama​.

  Prijava na newsletter za grupe

  Prijavite se na naš newsletter za grupe i primite pravovremene informacije o našoj grupnoj ponudi i akcijama​.

    Infosit