Najljepših pet čuda prirode južne Dalmacije

06.09.2019.

Budite otvoreni za više od plaže koju ste odabrali kao savršeno mjesto za odmor uz more! Skrenite pažnju na prekrasne prirodne ljepote u južnoj Dalmaciji i obogatite svoj godišnji odmor izletima na nezaboravna mjesta koja nisu samo jedinstvena i savršena za fotografiranje; ove će vas kreacije prirode nadahnuti i zadiviti.

Nacionalni park Mljet

Uronite u beskrajno zelenilo Mljeta, prirodnog dragulja Jadranskog mora! Zapadni dio ovog zelenog otoka nacionalni je park od 1960. Dom je raznim životinjama i biljkama, na njemu se nalaze predivno Veliko jezero i Malo jezero, kao i otočić Sveta Marija s benediktinskim samostanom iz 12. stoljeća. Osim nacionalnog parka, svakako posjetite i spektakularnu Odisejevu špilju, u kojoj je, prema priči, legendarni heroj iz grčke mitologije doživio brodolom.

Park prirode Lastovsko otočje

Dobro došli u Lastovsko otočje – pomorski raj Jadranskog mora! Jedan je od najmlađih parkova prirode (2006.) te se sastoji od 46 otoka, otočića i hridi, među kojima je najveći otok Lastovo. Najbolji je način za uživanje u neodoljivoj ljepoti ovog područja plovidba oko otoka ili ronjenje i otkrivanje prekrasnog podvodnog svijeta uz zaustavljanje radi osvježenja u šarmantnim seocima u kojima se čini kao da je vrijeme stalo.

Viški arhipelag

Divite se nijansama plave boje koje će vam oduzeti dah! Vis i otoci Biševo, Sveti Andrija, Brusnik, Jabuka i Palagruža zajedno čine zaštićeni arhipelag djelomično vulkanskog podrijetla. Vis je poznat po opuštenoj atmosferi, spokoju i veličanstvenoj uvali Stinivi s izvanrednom plažom okruženom stijenama i liticama.

Arhipelag je također poznat po zadivljujućoj igri svjetla i mora u Modroj špilji i Medvidinoj špilji na Biševu te Zelenoj špilji na Ravniku. Jedinstveni krajolik također možete vidjeti na malom „crnom” otoku Brusniku, stjenovitim otočićima arhipelaga Palagruže sa svjetionikom te otoku Jabuci koji je popularna lokacija za ronjenje.

Korčulansko otočje

Plovite oko očaravajućih otoka istočno od Korčule! Otočje koje se nalazi istočno od grada Korčule sastoji se od dvadesetak uglavnom nenaseljenih otoka, otočića i hridi. Njihova bujna vegetacija i kristalno čisto zelenoplavo more u tihim zaljevima čine ih omiljenim izletničkim odredištima, među kojima su najpopularniji Badija, Vrnik i Majsan.

Elafitski otoci

Otkrijte bisere najjužnijeg dijela Hrvatske! Elafitski otoci savršena su oaza za predah od užurbanog Dubrovnika i sastoje se od 14 otoka, od kojih su tri najveća i naseljena Koločep, Lopud i Šipan. Njihove litice, pješčane plaže, gusta mediteranska vegetacija i nekoliko svjetionika stvaraju prekrasan ambijent.

Zapanjujuće prirodne ljepote

Odvojite trenutak kako biste u potpunosti naučili cijeniti raj na zemlji koji se nalazi oko vas i nadahnuće koje vam pruža. Prirodne ljepote južne Dalmacije otoci su svih oblika i veličina, gole stijene i bezbrojne nijanse zelenila te netaknute uvale s prozirnim morem koje će vam oduzeti dah.


Želite li među prvima dobiti

Novosti & Ekskluzivne ponude?

Pretplatite se na naš newsletter
 

Garancija najbolje cijene

Samo vam Aminess pruža mogućnost rezervacije svih vrsta soba!

banner1 banner2