×
  Pretraži smještaj

  Pretraži smještaj

  Samo vam Aminess pruža mogućnost rezervacije svih vrsta soba!

  Rezerviraj Promo code
  REZERVACIJE: +385 52 858 600
  Izbornik

  Posjetite najdulje neprekinute utvrđene zidine izvan Kine - Stonske zidine na Pelješcu

  04.11.2016.

  Osim što ih krasi čuveno gostoprimstvo, svi Aminess hoteli nalaze se na izvrsnim lokacijama, što vam omogućuje da otkrijete ono najbolje što Hrvatska nudi. Prilikom boravka u hotelima i kampovima Aminessa u Novigradu, magični istarski poluotok praktički vam je na dlanu, a Aminess Hotel Lume idealno je polazište za otkrivanje fascinantnog otoka Korčule. A ako je vaš odabir Aminess Hotel Grand Azur u Orebiću, također imate PREGRŠT toga za istražiti...

  Povijesni grad Ston djeluje kao svojevrsni čuvar ulaza na poluotok Pelješac i obližnji Dubrovnik te kao takav nudi brojne razloge za posjet. Najistaknutiji među njima svakako su veličanstvene utvrđene zidine koje se uzdižu uz brdo i najdulje se neprekinute utvrđene zidine izvan Kine u svijetu. To će posebno obradovati sudionike godišnjeg maratona, koji se u rujnu održava na Stonskim zidinama. Trkači mogu birati među dužinama staza od 4 km, 15 km i pune dužine maratona od 42 km.

  Stonske zidine neizostavan su dio povijesti grada, a poluotok je svjedočio izgradnji Napoleonove ceste. S polaznom točkom u Stonu, cesta je izgrađena u vrijeme vladavine ovog francuskog vojnog genija, prvenstveno u strateške svrhe. Danas je od iznimne važnosti za turiste jer nudi nezaboravne poglede i pristup manje poznatim mjestima.

  Ako gurmanima spomenete ime "Ston", sigurno će vam otkriti potpuno novi razlog da ga posjetite. Ston je naime prijestolnica kamenica u Hrvatskoj. Bogata jela od kamenica u restoranima uz more u Malom Stonu, čija su uzgajališta smještena u neposrednoj blizini, čine jedan od kulinarskih vrhunaca veličanstvene dalmatinske kuhinje. U Stonu se u svibnju čak održava i festival kamenica, što predstavlja idealnu priliku za kušanje najboljih stonskih specijaliteta od kamenica.

  Ston je poznat po kamenicama, ali je dao još veći doprinos svijetu kulinarstva svojim „bijelim zlatom“. U Stonu se naime nalazi najstarija solana u Europi te najstarija očuvana solana na Mediteranu, koje potječu još iz doba Rimskog carstva. Solane su prilikom trčanja po zidinama jasno vidljive, a u ponudi su i obilasci koji vam mogu otkriti pozadinu priče ovog fascinantnog i neizostavnog dijela stonske povijesti.

  Za tako mali grad, Ston nudi pregršt razloga da ga posjetite, možda na putu do Dubrovnika ili čak u kombinaciji s obilaskom vinograda čuvene sorte plavac mali na Pelješcu. Jedno je sigurno, iz hotela Aminess možete otići na brojne izlete, a naše će vas osoblje dočekati svojim poznatim osmijehom kad se zasitite soli, kamenica i istraživanja jedne od najimpresivnijih struktura utvrđenih zidina na svijetu.

  Prijava na newsletter

  Prijavite se na naš newsletter i primite pravovremene informacije o našoj ponudi i akcijama​.

  Prijava na newsletter za grupe

  Prijavite se na naš newsletter za grupe i primite pravovremene informacije o našoj grupnoj ponudi i akcijama​.

    Infosit