×
  Pretraži smještaj

  Pretraži smještaj

  Samo vam Aminess pruža mogućnost rezervacije svih vrsta soba!

  Rezerviraj Promo code
  REZERVACIJE: +385 52 858 600
  Izbornik

  Obilazak gradova na istarskoj obali

  5.3.2019.

  Doživite čaroliju obalnih gradova na zapadu Istre! Obiđite ih od sjevera prema jugu i dopustite da vas svaki od njih očara svojom posebnom draži.

  Prvo odredište: Umag

  Započnite putovanje u Umagu, najsjevernijem gradu na istarskoj obali! Kao omiljeno odredište za ljetni godišnji odmor još od Antike, Umag ima slikovitu povijesnu jezgru u kojoj različiti stilovi poput baroka i renesanse uz jasan utjecaj venecijanskog stila svjedoče njegovoj zanimljivoj povijesti. Istražite gradske zidine, crkvu sv. Roka iz 16. stoljeća i gradski muzej.

  Sljedeće odredište: Novigrad

  Nastavite put u Novigradu, autentičnom dragulju istarske obale! U ovom dražesnom gradiću koji je nekad bio posvećen ribolovu očekuju vas dojmljive gradske zidine, zvonik crkve sv. Pelagija i sv. Maksima te intimni mediteranski ambijent. Osim bogatog kulturno-povijesnog naslijeđa, ne smijete propustiti priliku kušati autentičan okus Jadranskog mora, novigradske kapešante, i doživjeti beskrajnu zabavu u vodi u Istralandiji.

  Treće odredište: Poreč

  Slijedite povijesne tragove u Poreču, riznici više tisućljeća povijesti! Šetajte prastarim ulicama kao što su Decumanus i Cardo Maximus te se prisjetite znanja iz povijesti. Poreč je najpoznatiji po kompleksu Eufrazijeve bazilike (koji se nalazi na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine) i omogućava uvid u različite povijesne etape uz svoja gradska vrata, zidine, tornjeve, gotičke i barokne palače te romaničku kuću. Ako želite uživati u prirodi, odlučite se za biciklističku ili planinarsku avanturu na Parenzani, stazi koja se pruža duž nekadašnje željezničke pruge.

  Iduće odredište: Vrsar

  Pronađite ljubav u gradu čijim je ulicama nekada hodao Casanova: Vrsaru! Posjetite dvorac, nekadašnju biskupsku rezidenciju, i uputite se niz uske kamene ulice i preko dražesnih trgova prema zadivljujućim vidikovcima za najbolji pogled na grad i okolicu, uključujući 18 prekrasnih otočića. Vrsar se nalazi samo nekoliko kilometara od Limskog kanala, potopljene krške doline i prekrasne prirodne atrakcije poznate po izvanrednim školjkama.

  Četvrto odredište: Rovinj

  Otkrijte jedno od najposjećenijih odredišta u Hrvatskoj, Rovinj! Oduzet će vam dah svojim šarenim ulicama poput Grisije, kao i cijelom povijesnom jezgrom kojom dominira toranj sv. Eufemije s čijeg se vrha pruža prekrasan pogled na grad i obližnje otoke. Za osvježenje i boravak u prirodi u Rovinju tu je predivna park šuma Zlatni rt.

  Posljednje odredište: Pula

  Upoznajte Pulu, najveći grad u Istri i njezino središte još od vremena starih Rimljana! Osim Arene, jednog od najbolje očuvanih amfiteatara na svijetu, i mnoge će vas druge atrakcije podsjetiti na davnu povijest, poput Augustovog hrama na glavnom trgu Forumu ili Pulskog kaštela, srednjovjekovne venecijanske utvrde s koje se pruža spektakularan pogled. Ako tražite dašak avanture, istražite podzemne tunele Zerostrasse, naročito tijekom posebnih događanja.

  Istra nadahnjuje

  Svaki od ovih gradova ima svoju draž, uzbudljive priče i legende. Zato krenite na obilazak istarskih dragulja i pronađite pravu inspiraciju!

   

  Prijava na newsletter

  Prijavite se na naš newsletter i primite pravovremene informacije o našoj ponudi i akcijama​.

  Prijava na newsletter za grupe

  Prijavite se na naš newsletter za grupe i primite pravovremene informacije o našoj grupnoj ponudi i akcijama​.

    Infosit