×
  Pelješac – Susret prirode, povijesti, sporta i gostoljubivosti
  Pretraži smještaj

  Pretraži smještaj

  Samo vam Aminess pruža mogućnost rezervacije svih vrsta soba!

  Rezerviraj Promo code
  REZERVACIJE: +385 52 858 600
  Izbornik

  Pelješac – Susret prirode, povijesti, sporta i gostoljubivosti

  24.4.2017.

  Vožnja od Splita do Dubrovnika predivno je iskustvo jer vas cijelim vijugavim putem uz obalu zdesna prate blistavo Jadransko more i brojni otoci. Toliko je toga za vidjeti na obali da mnogi turisti i ne stignu do otoka. No želite li ipak osjetiti otočku atmosferu, najbliži izbor vam je Pelješac, premda nije baš sa svih strana okružen morem.

  Dovoljno je skrenuti malo s puta vozeći prema jadranskom biseru Dubrovniku i eto vas na poluotoku koji je pravi neistraženi dragulj hrvatskog turizma. Pelješac sjaji s koje ga god strane pogledali.

  Pelješko iskustvo počinje u Stonu, gradu poznatom po najboljim svježim školjkama u regiji kao i najdužem utvrđenom zidu na svijetu poslije Kineskog zida. Dodajte tome da je tu dom najveće solane u ovom dijelu Europe i možda ćete polako početi shvaćati da ste zašli u fascinantan kutak Hrvatske.

  Na drugom kraju poluotoka (usput: ima li boljeg pogleda od onoga koji se pruža s plaže hotela Aminess Grand Azur u Orebiću dok ispijate koktel ili dva) – očekuje vas sjajan pogled na besprijekorno očuvani grad Korčulu, koji nije samo veličanstven primjerak žive baštine, već i rodno mjesto najpoznatijeg turista, Marka Pola. Grad Korčula izvrsno je odredište za jednodnevni izlet iz Orebića od kojega je dijeli tek 15-minutna vožnja brodom. Znate li kome možemo zahvaliti na dobroj prometnoj povezanosti Stona i Orebića ­– dvaju suprotnih krajeva Pelješca? Napoleonu! Upravo je on dao izgraditi impresivnu cestu koja prolazi središtem ovog očaravajućeg poluotoka.

  Ako ste u potrazi za prirodom i spektakularnim pogledima, na pravom ste mjestu. Pelješac je pravi prirodni raj, a cesta koja njime vijuga odvest će vas ravno u srce regije plavca malog, kultnog dalmatinskog crnog vina u srodstvu sa zinfandelom. Zaustavite se u nekoj od brojnih vinarija na koje ćete nabasati putem, upoznajte vinare, kušajte njihova vina i otkrijte zašto su Dalmatinci tako ponosni na ovo moćno crno vino.

  Premda spust do Orebića s kulisom satkanom od mora nudi zasigurno jedan od najupečatljivijih pogleda na čitavom Jadranu, on je ujedno i velik izazov natjecateljskim biciklistima koji se žele okušati na jednom od najljepših bike terena u Europi. No, biciklizam je tek jedan od mnogih sportova koji vam se nude na Pelješcu. Viganj je primjerice najbolje surfersko mjesto u Hrvatskoj, a tu je održano i Europsko prvenstvo u jedrenju na dasci.

  Znate li kako najbolje upiti ovako visoku koncentraciju baštine, povijesti, prirode, i vina? Uz legendarnu Aminessovu dobrodošlicu i uslugu s 4 zvjezdice u hotelu Grand Azur u Orebiću kraj mora i izvanredne plaže s pregršt aktivnosti za cijelu obitelj. Sadržaji ovoga hotela u cijelosti pariraju njegovom impresivnom okruženju. Rezervirajte smještaj u Grand Azuru ovoga ljeta i osjetite srdačnu južnodalmatinsku dobrodošlicu!

  Prijava na newsletter

  Prijavite se na naš newsletter i primite pravovremene informacije o našoj ponudi i akcijama​.

  Prijava na newsletter za grupe

  Prijavite se na naš newsletter za grupe i primite pravovremene informacije o našoj grupnoj ponudi i akcijama​.

    Infosit