×
  Pretraži smještaj

  Pretraži smještaj

  Samo vam Aminess pruža mogućnost rezervacije svih vrsta soba!

  Rezerviraj Promo code
  REZERVACIJE: +385 52 858 600
  Izbornik

  Otkrijte skrivenu ljepotu unutrašnjosti Istre

  21.10.2016.

  Dok mi u Aminessovim hotelima i kampovima u Novigradu nastojimo zadovoljiti sve potrebe svojih gostiju, poluotok Istra im svojom iznimno raznolikom ponudom pruža sve čari godišnjeg odmora. Turiste koji se odluče istražiti bogatstvo unutarnje Istre očekuje posebna poslastica, i to svih 12 mjeseci u godini.

  Istra je poznata kao gurmanska prijestolnica Hrvatske, a njena kvalitetna vina i maslinova ulja dobivaju sve više međunarodnih priznanja, dok su legendarni istarski tartufi jedno od njenih najvažnijih obilježja. Brojna mjestašca i gradovi na brdima posebno štuju svoje lokalne proizvode, a osim toga uvijek su spremni za slavlje. Kad god se odlučite posjetiti ih, sasvim sigurno ćete doći u vrijeme jednog od festivala  – upitajte ljubazne recepcionare Aminessa što se trenutačno nudi. Mnogi od tih festivala vezani su samo uz jedno selo te vam pružaju jedinstven uvid u lokalne običaje izvan glavnih turističkih ruta.

  Toliko je mjesta koje vrijedi posjetiti da je teško istaknuti samo nekolicinu. Jedno od neizostavnih je slikoviti Motovun koji je sasvim sigurno jedan od najljepših gradova u čitavoj Hrvatskoj, ali i domaćin Motovun Film Festivala te srce domovine tartufa – pozor, gurmani! Jesen je izvrsno doba za posjet jer je to vrhunac sezone lova na tartufe, jedinstvene turističke atrakcije ove regije s poznatim istarskim psima tartufarima.

  Iduće očaravajuće mjesto koje objedinjuje čari unutrašnjosti Istre je Grožnjan, također smješten na vrhu brda, s kojeg se pruža veličanstven pogled na brežuljke, vinograde i maslinike koji Istri pridaju onu njenu posebnu čar. Popločene ulice Grožnjana pravi su vremeplov u neko drugačije doba, a ovdje možete doživjeti i snažniji talijanski utjecaj jer je Grožnjan jedino mjesto u Istri s većinskim talijanskim stanovništvom. 

  Planinarenje, hodanje te posebno biciklizam izvrsni su načini istraživanja divota unutrašnje Istre, a naše osoblje u Aminessu stoji vam na raspolaganju ne samo za pomoć oko najma bicikala i opreme, nego i za savjete oko odabira najbolje rute iz Novigrada s obzirom na vašu razinu spremnosti.

  Iako su mjestašca na brdima i vinogradi koji ih okružuju odlične biciklističke destinacije, najneobičnija i najpoznatija biciklistička ruta u Istri je Parenzana. Inovativnim je projektom ta bivša željeznička pruga, koja seže od Poreča preko Kopra u Sloveniji do Trsta u Italiji, pretvorena u današnju pješačku i biciklističku stazu, i to povodom 100. obljetnice te kratkovječne pruge. Kao i većina drugih dijelova Istre, i ona nudi zapanjujuće vidike.

  Oni koji žele više avanture, mogu i na brojne druge načine istražiti skrivene ljepote unutrašnje Istre, od paraglidinga do letova balonom. Ljubazno osoblje u Aminessu rado će vam predložiti i organizirati aktivnosti u skladu s vašim potrebama kako biste tijekom idućeg boravka u Aminesu doživjeli ono nešto posebno.

  Očaravajuća unutrašnjost Istre – još jedan razlog za nezaboravno iskustvo u Novigradu.

  Prijava na newsletter

  Prijavite se na naš newsletter i primite pravovremene informacije o našoj ponudi i akcijama​.

  Prijava na newsletter za grupe

  Prijavite se na naš newsletter za grupe i primite pravovremene informacije o našoj grupnoj ponudi i akcijama​.

    Infosit