Gourmet užitci

Otkrijte najpoželjnije gourmet destinacije na Jadranu!

Kušajte birana mediteranska i internacionalna jela koja vam pripremamo s mnogo ljubavi i pažnje. Zalijte ih kapljicom lokalnog vina i maslinovog ulja i doživite nezaboravno gourmet iskustvo u Aminessu.  

Inspirirani lokalnim okusima

Mediteran kojemu pripada i Jadranska obala prožet je raznim kulturama i utjecajima koje ćete osjetiti i u našoj kuhinji. Sezonske namirnice poput lignji, kapešanti, švoja, šparoga ili otočne janjetine izmjenjuju se na menijima tijekom cijele godine u pratnji vrhunskih vina i ekstra djevičanskih maslinovih ulja poput nagrađivanog Vergala iz naše proizvodnje. Stoga vas, u skladu s dobrim hrvatskim običajem, pozivamo da nam se pridružite za stolom u Aminess Hotels & Resorts. 

À la carte restorani

À la carte restorani u Aminessovim objektima nude lokalne namirnice pripremljene na maštovit i originalan način. Za to su zaslužni vrhunski chefovi koji svoje ideje u pripremi hrane usmjeravaju prema lokalnoj gourmet kulturi, njegujući moderan pristup kuhanju. Doživite à la carte à la Aminess!

Naši à la carte restorani:

  • restoran Oliveto u hotelu Aminess Maestral – Novigrad
  • restorani Capa i Loop u Aminess Maravea Camping Resortu – Novigrad
  • restoran Punto mare u hotelu Aminess Grand Azur – Orebić
  • restoran Half 8 - Novigrad

Half 8 restoran

Sjajno mjesto za završetak ljetnog dana u istarskom Novigradu

Tražite li ugodan ambijent uz more za jedinstven gastronomski doživljaj, pronađite restoran Half 8, idealan za ugodna druženja ili opuštanje u dobrom društvu. Ovdje dan počinje ukusnim doručkom, nastavlja se laganim ručkom, a završava vrhunskom večerom pod zvijezdama.

7 Seas Restaurant & Bar

Koncept 7 Seas inspiriran je raznovrsnošću namirnica i destinacijama na Jadranu, a označava upotrebu kvalitetnih lokalnih sastojaka i vrhunsku razinu usluge te sofisticirane kulinarske tehnike Aminess gourmet tima.

7 Seas Restaurant & Bar nalazi se u dvije destinacije, na otoku Krku i na otoku Korčuli. Na otoku Krku nalazi se u Njivicama okružen morem i prekrasnom netaknutom prirodom, dok se u Korčuli nalazi u sklopu Aminess Korčula Heritage Hotela.

7 Seas koncept svim ljubiteljima dobre hrane pruža impresivno gourmet iskustvo, uz pažljivo osmišljen jelovnik koji potpisuje chef Matija Bogdan.

 

Buffet restorani

U svim Aminessovim hotelskim restoranima nudimo kombinaciju najomiljenijih specijaliteta domaće i međunarodne kuhinje pripremljenih od svježih lokalnih namirnica. Uživajte u toplom i gostoljubivom ambijentu za kraljevskim doručkom i bogatom večerom koji mirišu na još.   

Aminess Wine & Gourmet Nights

Aminess Wine & Gourmet Nights su večere koje od ožujka do listopada organiziramo u suradnji sa renomiranim chefovima s ciljem promocije i pružanja iskustva vrhunske gastronomije na četiri lokacije:

  • Istra, Novigrad (A ‘la carte Oliveto (Maestral Hotel) i Half 8 Restaurant)
  • Otok Krk, Njivice (7 Seas Restaurant & Bar)
  • Otok Korčula, Korčula (7 Seas Restaurant & Bar)

Menu-ije možete pogledati ovdje:

Barovi

Većina Aminessovih barova smještena je uz sam rub mora tvoreći veličanstvenu kulisu za romantičnu večer udvoje ili sjajan provod s prijateljima. Uživajte u čaši lokalnog vina promatrajući zalazak sunca na otoku Krku ili Korčuli. Ili se prepustite plesnim ritmovima salse ili DJ glazbe u centru zabave Punto Mare u Novigradu. Gdje god ste kod nas odsjeli, pozivamo vas u Aminessove barove na čašicu druženja.

Vinske degustacije

Pronađite lokalne vinarije u Istri, Dalmaciji ili na otoku Krku i otkrijte zanimljive vinske priče od samih vlasnika! Zaputite se mnogobrojnim vinskim cestama i stići ćete ravno do njihovih podruma razasutih po priobalju i slikovitom brežuljkastom zaleđu.

Kušajte:

  • malvaziju, teran i muškat u Istri
  • plavac mali, dingač i postup na Pelješcu
  • pošip, grk, rukatac, plavac i prošek na otoku Korčuli
  • žlahtinu i morski pjenušac od žlahtine na otoku Krku

Ekstra djevičansko maslinovo ulje - Vergal

Prema svjetskom vodiču Flos Olei, Istra je već niz godina najbolja maslinarska regija na svijetu. Pored toga, potvrđeno je da su hrvatska maslinova ulja prema udjelu fenolnih spojeva najzdravija na Mediteranu.

Zato u Aminessu koristimo ekstra djevičansko maslinovo ulje Vergal koje proizvodimo sami, oslanjajući se na tisućljetnu tradiciju maslinarstva u Istri.

Probajte Vergal izravno iz web-trgovine!

Izleti, transferi, guest service...

Upustite se u uzbudljivu pustolovinu s nama
i stvorite nezaboravna sjećanja.

Započnite svoje putovanje ovdje

Želite li među prvima dobiti

Novosti & Ekskluzivne ponude?

Pretplatite se na naš newsletter
 

Garancija najbolje cijene

Samo vam Aminess pruža mogućnost rezervacije svih vrsta soba!

banner1 banner2