×
  Nezaboravno putovanje na Korčulu – automobilom ili avionom
  Pretraži smještaj

  Pretraži smještaj

  Samo vam Aminess pruža mogućnost rezervacije svih vrsta soba!

  Rezerviraj Promo code
  REZERVACIJE: +385 52 858 600
  Izbornik

  Kako doći na otok Korčulu

  06.04.2018.

  Napokon Korčula! Duboko udahnite i upijte bezvremensku ljepotu koja vas okružuje - tradicionalne kuće i ulice koje pričaju stoljetne priče, opojno mediteransko raslinje koje divno pristaje uz vedro, plavo nebo i bistro more. Dolazak na Korčulu zahtijeva nešto više truda nego pristup destinacijama na kopnu, no svakako se isplati!

  Putovanje automobilom do Korčule

  Krajolici i fleksibilnost. Putovanje automobilom omogućuje vam da odlučite o svakom koraku svoga puta: kada krenuti, kada zastati radi razgledavanja nekog prizora te koju cestu odabrati. Najbrži način puta u južnu Dalmaciju je autocestom A1 koja spaja Zagreb s dubrovačkim područjem. Putnici iz inozemstva mogu pristupiti autocesti praktički čim uđu u Hrvatsku te poslije samo nastaviti na A1.

  Kad stignete u Dalmaciju, imate dvije mogućnosti ukrcavanja na trajekt za Korčulu. Trajekt iz Splita vozi za Velu Luku, a plovidba do otoka traje otprilike tri sata. Cijena karte iznosi 400-500 kn za automobil te 50-60 kn po putniku. Putovanje iz Vele Luke do grada Korčule traje dodatnih sat vremena.

  Druga mogućnost je nastaviti put autocestom A1 nakon Splita prema poluotoku Pelješcu. Takav put uključuje još tri sata vožnje te dodatnu naplatu cestarine, a zatim 15-minutnu vožnju trajektom iz Orebića do Dominča, blizu grada Korčule. Cijena trajektnog prijevoza je 60-80 kn za automobil te otprilike 15 kn po putniku. Trosatnu vožnju možete skratiti na jedan sat ukrcajem na trajekt u Pločama do Trpnja na poluotoku Pelješcu. Cijena prijevoza na liniji Ploče - Trpanj je oko 220 kn za automobil te 30-40 kn po putniku. Vožnju nastavljate do Orebića kako biste se tamo ukrcali na trajekt za Korčulu.

  Poletimo do... odmora iz snova

  Brzo i udobno. Putovanje avionom u južnu Dalmaciju je, bez sumnje, fantastičan izbor za parove koji putuju na Korčulu na romantični odmor, kao i za obitelji iz udaljenijih zemalja. S obzirom na to da je otok otprilike na pola puta između dva grada sa zračnom lukom, možete izabrati bilo koji kao stanicu svojeg puta. Imajte na umu da je dolazak avionom samo polovica vašeg puta.

  Spremni za polijetanje? Vaše odredište: Split. Tamo možete doputovati avionom za nekoliko sati iz većine europskih zemalja. Kada sletite, ukrcajte se na poseban autobusni prijevoz (shuttle bus) do luke. Karta košta otprilike 30 kn, a putovanje traje pola sata. Ukrcajte se zatim na katamaran do grada Korčule po cijeni od 60-80 kn i pripremite se na plovidbu koja oduzima dah.

  Svim putnicima za Dubrovnik: vrijeme je za ukrcaj! Osim velikog broja europskih zemalja, u Dubrovnik možete doći i letom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kad stignete u Dubrovnik, ukrcajte se na autobus za luku koji košta oko 40 kn te se tamo možete ukrcati na katamaran ili trajekt koji će vas odvesti do Korčule za oko 120 kn, ili manje tijekom ljetnih mjeseci.

  Nezaboravno putovanje

  Posljednja postaja: Korčula. Otok će vas ostaviti bez daha, kao i divna priroda, prekrasno more i nevjerojatna mjesta koja ćete usput vidjeti. Želimo vam siguran put na vašem odmoru iz snova!

  Prijava na newsletter

  Prijavite se na naš newsletter i primite pravovremene informacije o našoj ponudi i akcijama​.

  Prijava na newsletter za grupe

  Prijavite se na naš newsletter za grupe i primite pravovremene informacije o našoj grupnoj ponudi i akcijama​.

    Infosit