×
  Najbolji restorani na Pelješcu
  Pretraži smještaj

  Pretraži smještaj

  Samo vam Aminess pruža mogućnost rezervacije svih vrsta soba!

  Rezerviraj Promo code
  REZERVACIJE: +385 52 858 600
  Izbornik

  Najboljih 5 restorana na poluotoku Pelješcu 

  Galerija fotografija

  30.07.2018.

  Najbolja riba svježe iz mora. Kamenice i dagnje kojima nećete moći odoljeti. Ukusna dalmatinska pašticada i janjetina ispod peke za sve ljubitelje mesa. Kap izvrsnog maslinovog ulja iz domaće proizvodnje.  I malo izvrsnog vina sorte Plavac mali da upotpuni savršen obrok. To je samo nekoliko primjera izvrsnih specijaliteta koje možete očekivati prilikom isprobavanja najukusnije hrane Pelješca i nezaboravnog gurmanskog doživljaja! Odabrali smo najboljih pet restorana na poluotoku:

  Kapetanova kuća, Mali Ston 

  Započnimo sa slovom K, K za kamenice! Svjetski poznate kamenice iz Malog Stona savršen su užitak. Ne propustite priliku da ih isprobate svježe pripremljene. Smješteno na jugu poluotoka, blizu kopna, ovo selo dom je restoranu Kapetanova kuća, koji je raj za sve obožavatelje kamenica, kao i drugih specijaliteta od morske hrane. Obiteljski restoran smješten je uz more i pruža pogled na stare obrambene zidine koje su nekoć štitile Dubrovnik.

  Vitaceae, Trstenik 

  Što nam govori naziv restorana? Restoran u Trsteniku možda svojim nazivom slavi vinovu lozu, a samim time i vino koje od nje dolazi, ali također je posvećen i plodovima mora. Smješten u ljupkom selu u centru poluotoka, Vitaceae ne samo da nudi fantastičnu morsku hranu i ribu, već i priliku da vidite kako se ona priprema. Osim besprijekorne usluge i ljubaznog osoblja, vaš obrok nadopunit će i mnogi drugi detalji – prekrasan pogled, domaći kruh, lokalni liker kao aperitiv te izvrstan ugođaj.

  Tuna Bar, Trpanj 

  Volite tunu zbog njezinih dobrih učinaka na zdravlje? Iskoristite priliku da isprobate svježu mediteransku tunu koju je uhvatio i priredio vlasnik Tuna Bara u Trpnju. Pojedite fantastičan obrok u restoranu s lijepim pogledom na more u Trpnju, živopisnom selu i trajektnom pristaništu u sjeverozapadnom dijelu poluotoka. 

  Panorama, Bilopolje  

  Bravo za restoran Panorama! Smješten na brdu u blizini Orebića, obiteljski restoran Panorama mjesto je koje pruža zapanjujući pogled na grad Korčulu i sam otok, a nudi i ukusnu hranu. Mjesto je u kojem jednako uživaju i ljubitelji mesa i ribe. Odaberite jelo pripremljeno ispod peke (s prethodnom najavom) s janjetinom ili hobotnicom, ili specijalitet s crnim tartufima koje je probrao sam vlasnik. Dok ste tamo, također možete posjetiti obližnji samostan ili se popeti na najviši vrh Pelješca, vrh Sv. Ilija.

  Lungomare, Orebić 

  Podignite čašu rakije od rogača ili crnog vina sorte Plavac i nazdravite ukusnom obroku koji odaberete s jelovnika! Kada budete šetali duž obale u Orebiću, zaustavite se u restoranu i baru Lungomare, odmorite se na otvorenoj terasi s pogledom na more i uživajte u pelješkom tradicionalnom obroku po svom izboru.

  Pronađite najukusniju kuhinju na Pelješcu 

  Počastite se nezaboravnom hranom poluotoka Pelješca! Vaše nepce vječno će vam biti zahvalno za takav fantastičan gurmanski doživljaj!

  Prijava na newsletter

  Prijavite se na naš newsletter i primite pravovremene informacije o našoj ponudi i akcijama​.

  Prijava na newsletter za grupe

  Prijavite se na naš newsletter za grupe i primite pravovremene informacije o našoj grupnoj ponudi i akcijama​.

    Infosit