×
  Top 7 Instagram-worthy places in Istria
  Pretraži smještaj

  Pretraži smještaj

  Samo vam Aminess pruža mogućnost rezervacije svih vrsta soba!

  Rezerviraj Promo code
  REZERVACIJE: +385 52 858 600
  Izbornik

  Najboljih sedam lokacija u Istri za Instagram

  16.11.2018.

  Koliko vrijedi sunčano vrijeme ako nemate sladoled u ruci? Koliko vrijedi godišnji odmor na moru ako ne odete na jutarnje kupanje ili se ne prošetate plažom tijekom zalaska sunca? Koliko vrijede sretni trenutci ako nemate fotografije kojima ćete zadržati te uspomene? Zato imamo nekoliko prijedloga lokacija u Istri za savršene fotografije za Instagram!

  1. Mali gradići

  Doživite čari tipičnog istarskog grada kao što je Novigrad! Snimite fotografiju ribara koji se spremaju isploviti iz luke Mandrač ili se u nju vraćaju, odaberite jednu od šarenih kuća u središtu grada ili prekrasno uređene parkove kao pozadinu ili snimite fotografiju starog središta grada i zidina iz ptičje perspektive sa zvonika crkve sv. Pelagija i sv. Maksima. 

  2. Savršeni donji rakurs

  Snimite čaroban gradić na vrhu brda poput Motovuna! Snimite fotografiju s dna brda s pogledom na srednjovjekovni grad ograđen zidinama, sačuvajte trenutak za povratak u prošlost na najduže stepenice u Hrvatskoj s pomoću fotografije, odaberite popularnu lokaciju na glavnom trgu ili inspiraciju za nenadmašivu fotografiju potražite među povijesnim ulicama.

  3. Povijesna pozadina

  Stvorite priču koja ima povijesnu pozadinu! Odaberite omiljenu povijesnu lokaciju da biste postigli savršeni ugođaj: Eufrazijevu baziliku u Poreču (nalazi se na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine), Pulsku Arenu i Augustov hram, Crkvu svete Eufemije u Rovinju ili kaštel Morosini-Grimani u Svetvinčentu.

  4. Kakva panorama!

  Okružite se prekrasnom istarskom prirodom i pronađite inspiraciju za fotografije koje oduzimaju dah! I na obali i u unutrašnjosti poluotoka nemoguće je snimiti lošu fotografiju uz prirodne ljepote Istre. Snimite spokojni Nacionalni park Brijune, njegov botanički vrt i povijesne prizore, zapanjujuće poglede na Limski zaljev, netaknutu surovu prirodu rta Kamenjak, mir i tišinu šuma u blizini Motovuna i na Učkoj, te prekrasne formacije u špilji Mramornici, jami Baredine i Romualdovoj špilji.

  5. Avanturističke fotografije

  Probudite svoj avanturistički duh u Pazinskoj jami! Uz predivan srednjovjekovni kaštel na vrhu litice i jamu koja izaziva strahopoštovanje ispod njega, ove glavne atrakcije Pazina nisu samo prizori puni adrenalina, već su i odlične lokacije za nezaboravne fotografije.

  6. U potrazi za svjetlom

  Doživite ljubav u svjetioniku Savudrija! Izgrađen prije 200 godina kao ljubavni dar, najsjeverniji svjetionik visok 36 m odlično je mjesto za jedinstvenu fotografiju koja se pamti.

  7. Priprema, pozor, sad!

  Ostanite na pravom putu uz odlične fotografije na Parenzani! Pješačite ili vozite bicikl duž nekadašnje željezničke pruge, pokraj željezničkih stanica i gradića na vrhovima brda, kroz tunele i preko vijadukata, kroz prirodu koja oduzima dah i pruža beskrajne prilike za fotografiranje.

  Savršeni podsjetnik na odličan godišnji odmor

  Napravite smiješan izraz lica, zauzmite pozu ili jednostavno budite prirodni i snimite autoportret na predivnim lokacijama u Istri! Snimite fotografije povijesnih prizora i prirode, jedinstvenih i popularnih atrakcija. Ovjekovječite čari Istre i trenutke na godišnjem odmoru koje nikada nećete zaboraviti!

  Prijava na newsletter

  Prijavite se na naš newsletter i primite pravovremene informacije o našoj ponudi i akcijama​.

  Prijava na newsletter za grupe

  Prijavite se na naš newsletter za grupe i primite pravovremene informacije o našoj grupnoj ponudi i akcijama​.

    Infosit