×
  Najbolja događanja u Istri za ljeto 2018.
  Pretraži smještaj

  Pretraži smještaj

  Samo vam Aminess pruža mogućnost rezervacije svih vrsta soba!

  Rezerviraj Promo code
  REZERVACIJE: +385 52 858 600
  Izbornik

  Najatraktivnija ljetna događanja u Istri u 2018.

  05.06.2018.

  Za vrhunski godišnji odmor u Istri! Pridružite se zabavnim i uzbudljivim događanjima koja se održavaju cijelo ljeto, od onih u najmanjim mjestima do onih u gradovima na obali i u unutrašnjosti poluotoka. Pogledajte neke od najboljih događanja kojima se možete radovati ovog ljeta:

  Čar Novigrada

  Dopustite da vas Novigrad očara za nezaboravne trenutke na vašem godišnjem odmoru! Zakoračite u svijet iz mašte 16. i 17. lipnja kada ulični izvođači preuzimaju Čarobni Novigrad. Zatim 13. srpnja možete dalje uživati u izvedbama uličnih umjetnika tijekom Večeri uličnih čarobnjaka. Ovo je jedinstveni doživljaj za sve generacije.

  Croatia Open Umag

  Igra, set, meč! Uz tradiciju dugu gotovo tri desetljeća, teniski turnir Croatia Open Umag jedno je od najistaknutijih sportskih događanja u Hrvatskoj. Ove se godine održava od 13. do 22. srpnja, a posjetitelji se mogu radovati pravoj teniskoj poslastici te bogatom zabavnom i kulinarskom programu.

  Pulski filmski festival

  Predstava se mora nastaviti! U Puli se i nastavila već 64 puta do sad. Jedan od najstarijih europskih filmskih festivala, Pulski filmski festival u 65. izdanju, održava se od 14. do 22. srpnja. Za dodatan čar, filmovi se prikazuju u drevnom rimskom amfiteatru, Areni.

  Motovunski filmski festival

  I... Akcija! Prošećite povijesnim ulicama Motovuna, dražesnog gradića koji se nalazi na brdu u središtu Istre i upoznajte očaravajuću unutrašnjost poluotoka. To je također mjesto za uživanje u prikazivanju nezavisno produciranih filmova na otvorenom od 24. do 28. srpnja na filmskom festivalu poznatom po svom posebnom ambijentu.

  Srednjovjekovne noći u dvorcu Svetvinčenat

  Zakoračite u svijet povijesti u Svetvinčentu nedaleko od Rovinja. Od kasnog srpnja do početka rujna, posjetitelji mogu u više navrata iskusiti kakav je život bio tijekom Srednjeg vijeka i uživati u dražesnom povijesnom mjestu u unutrašnjosti poluotoka.

  Okusi Istre

  Počastite nepce izvrsnim okusima istarske kuhinje i vina! Odaberite neka od brojnih događanja koja se održavaju diljem poluotoka i na kojima se slave najbolji okusi Istre: tipičan ribarski festival More na stolu (Fažana, 24. srpanj), događanja posvećena autentičnim istarskim delicijama Istra Gourmet (Medulin, utorkom u srpnju i kolovozu), Mirisi i okusi Istre (Pula, subotom u srpnju i kolovozu), te događanja s naglaskom na određenom sastojku kao što su Dan rajčica (Umag, 26. srpnja), Fužijada (posvećena tipičnoj istarskoj tjestenini; Kanfanar, 27. srpnja), Festival srdele (Fažana, 4. kolovoza), Fešta od pedoči (Vabriga, 10. i 11. kolovoza), Sardelafest u sklopu festivala Gnam Gnam Fest (Novigrad, 7. rujna) i mnogi drugi.

  Šlag na torti vašeg godišnjeg odmora

  Izvedbe, slavlja, sportska događanja, festivali, gurmanska događanja, sve ovo i više očekuje vas ovog ljeta u Istri. Zato provjerite kalendar, odaberite omiljeno događanje i provedite nezaboravne trenutke na godišnjem odmoru!

  Prijava na newsletter

  Prijavite se na naš newsletter i primite pravovremene informacije o našoj ponudi i akcijama​.

  Prijava na newsletter za grupe

  Prijavite se na naš newsletter za grupe i primite pravovremene informacije o našoj grupnoj ponudi i akcijama​.

    Infosit