Samo na Korčuli... Po čemu je ovaj otok na jugu Dalmacije poseban?

28.01.2020.

Kristalno čisto more i bujno mediteransko raslinje na kopnu stapaju se u sliku koja je karakteristična za Korčulu i mnoge druge otoke Jadranskog mora. Po čemu se baš ovaj otok ističe ne samo u Dalmaciji, već i diljem hrvatske obale? Evo nekoliko zadivljujućih činjenica o prekrasnoj Korčuli...

Očaravajuć krajolik

Ogledalce, ogledalce, koji je otok najzeleniji od svih? Korčula možda nije najveći otok Jadranskog mora, ali je svakako najšumovitiji. Grci antičkog doba još su u davnoj povijesti Korčulu nazivali Korkyra Melaina (Crna Korčula – odakle dolazi današnje ime otoka), upravo zbog njegove guste vegetacije.

Veličanstveni grad Korčula

Nekoć davno, postojao je grad... Kada se trajektom približavate otoku, uživate u pogledu s brežuljaka iznad Orebića na Pelješcu ili plovite u blizini grada Korčule, odmah vas očaraju njegove zadivljujuće zidine, a posebice kada kroz kulu Revelin uđete u staru povijesnu jezgru grada. Šetnja uskim ulicama grada, koje su izgrađene u obliku riblje kosti da bi zaštitile stanovnike od vjetra i žarkog ljetnog sunca, zaista pruža povijesni ugođaj davnih vremena.

Rodni grad Marka Pola

Marco Polo na Korčuli nije samo zabavna ljetna igra na vodi! Vjeruje se da je poznati istraživač ustvari rođen na ovom otoku. Posjetite kuću obitelji Polo i saznajte više o zadivljujućoj povijesti grada i otoka.

Fascinantni tradicionalni plesovi

Zaplešite... ili gledajte! Otok je, naime, nadaleko poznat po svom osebujnom običaju plesa s mačevima. Ovaj čudesan običaj njeguje se već stoljećima te se njegove razne varijacije izvode diljem otoka. U Korčuli možete uživati u moreški, u Pupnatu, Čari, Smokvici, Veloj Luci i Blatu možete gledati kumpaniju, a u Žrnovu moštru.

Autentična korčulanska vina

Nazdravite uz čašu izvornog korčulanskog bijelog vina! Iako je dalmatinsko vino zapravo sinonim za crveno vino, vina s otoka Korčule su iznimka. Ne propustite priliku za posjet lokalnim vinogradima i vinarijama u Smokvici, Lumbardi i Čari te uz riblje i regionalne gurmanske specijalitete kušajte autentična vina poput pošipa i grka.

Tragovi prapovijesti

Raj za znatiželjne istraživače! Povijesni ostaci pronađeni na Korčuli i u njezinoj blizini upućuju na ljudsku prisutnost još u doba prapovijesti. Najveće arheološko nalazište iz doba neolitika je špilja Vela Spila, čija je priča stara više od 20 000 godina.

Jedinstvena Korčula za jedinstven odmor

Istražujte i uživajte! Kao spoj najboljega što Dalmacija može ponuditi, netaknute ljepote njezine obale te osobite povijesti i običaja, Korčula oduzima dah na mnogo načina. Opustite se u miru i tišini, uživajte u prirodi koja vas okružuje, otkrijte povijesne zanimljivosti i priuštite si jedinstven doživljaj odmora!


Želite li među prvima dobiti

Novosti & Ekskluzivne ponude?

Pretplatite se na naš newsletter
 

Garancija najbolje cijene

Samo vam Aminess pruža mogućnost rezervacije svih vrsta soba!

banner1 banner2