×
  Pelješac – Susret prirode, povijesti, sporta i gostoljubivosti
  Pretraži smještaj

  Pretraži smještaj

  Samo vam Aminess pruža mogućnost rezervacije svih vrsta soba!

  Rezerviraj Promo code
  REZERVACIJE: +385 52 858 600
  Izbornik

  Dani školjaka: Otkrijte čari istarskih morskih plodova

  8.2.2017.

  Baš kao što se u Istri izmjenjuju sezone, tako se mijenjaju i jelovnici naših Aminessovih restorana u Novigradu. Ova regija, koju su proslavila vina i izvrsna kuhinja, naglasak uvijek stavlja na svježe, svježe, svježe...što znači da ćete, kadgod odsjeli u Aminessu u Novigradu, pronaći najsvježiji izbor sezonskih namirnica pretočen u kreativan jelovnik.

  Tu su i posebne sezonske zvijezde poput divlje šparoge u proljeće ili lova na tartufe ujesen, baš kao i vjerni pratitelji menija poput fantastičnih lokalnih vina, istarskog terana i malvazije lokanih vinara, te Aminessovog maslinovog ulja domaće proizvodnje. Naše vlastito ulje Vergal proizvedeno je od maslina iz maslinika nedaleko od hotela. Bez obzira na sezonu, jedna je stvar sigurna – Aminess će se pobrinuti da se na vašem tanjuru uvijek nađu najbolje sezonske namirnice.

  Posjetitelje koji odsjednu u Aminessu u veljači i ožujku očekuje posebna delicija jer se upravo tada održava manifestacija Dani školjaka koju zajednički organiziraju turističke zajednice Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja, u kojoj sudjeluje i Aminess. Još je mnogo restorana koji u sklopu ove manifestacije nude kvalitetne i ukusne istarske školjke iz sjeverozapadnog dijela istarskog poluotoka i to od 10. veljače do 19. ožujka.

  Restorani koji sudjeluju u Danima školjaka u tom će razdoblju nuditi čitav spektar kreativnih i inovativnih tradicionalnih jela od lokalnih školjaka uključujući kapešante, pedoće, dondole i kamenice i to po promotivnim cijenama. Aminess Novigrad uvijek rado podržava ovu izvrsnu inicijativu što je još jedan u nizu primjera kako sjeverozapadna Istra surađuje na promociji svoje dragocjene gourmet ponude. Prilika je to za kušanje najfinijih jela istarske kuhinje sljubljenih s izvrsnim lokalnim vinima i maslinovim uljima po pristupačnim cijenama.

  Tradicija lova na školjke u Istri seže u antičko doba, a školjke ovdje imaju poseban okus i kvalitetu zahvaljujući vrhunskoj lokaciji na kojoj se vade, na zapadnoj obali nedaleko od ušća rijeke Mirne koje je izvor čiste slatke vode.

  Obratite nam se za više informacija o konkretnoj ponudi školjaka u Aminessovim restoranima tijekom manifestacije. Ako nas ne možete posjetiti ovoga puta, mnogo je drugih prilika u godini kada ćete na Aminessovu jelovniku pronaći najfinije i najsvježije istarske namirnice. Naši su chefovi posvećeni kulinarskoj izvrsnosti i kreativnosti, a naše osoblje uvijek pri ruci da vam ispuni sve želje. To znači da vam se u svakoj sezoni smiješi nezaboravno Aminess gourmet iskustvo!

  Prijava na newsletter

  Prijavite se na naš newsletter i primite pravovremene informacije o našoj ponudi i akcijama​.

  Prijava na newsletter za grupe

  Prijavite se na naš newsletter za grupe i primite pravovremene informacije o našoj grupnoj ponudi i akcijama​.

    Infosit